Спеціальні потреби

США засвідчили підтримку антикорупційних реформ в Україні


Радник з питань національної безпеки президента США Джейк Салліван, а також представники Держдепу США і USAID узустрілися з делегацією керівників українських антикорупційних інституцій. AP Photo/Andrew Harnik
Радник з питань національної безпеки президента США Джейк Салліван, а також представники Держдепу США і USAID узустрілися з делегацією керівників українських антикорупційних інституцій. AP Photo/Andrew Harnik

Сполучені Штати вітають відданість України боротьбі з корупцією – засвідчили Білий дім та Держдепартамент США під час зустрічей з делегацією керівників українських антикорупційних інституцій у Вашингтоні.

Як повідомляє Білий дім, радник з питань національної безпеки президента США Джейк Салліван у перебігу зустрічі підтвердив непохитну підтримку США антикорупційних реформ в Україні та «відважного захисту Україною своєї демократії від російської агресії».

На зустрічі 1-го вересня були присутні директор Національного антикорупційного бюро України Семен Кривонос, спеціальний антикорупційний прокурор Олександр Клименко та голова Вищого антикорупційного суду Віра Михайленко.

Вони обговорили прогрес, досягнутий Україною у боротьбі з корупцією.

Джейк Салліван у розмові наголосив на тому, що «життєво важливе значення» для будь-якого демократичного суспільства незалежних, неупереджених правоохоронних і судових установ», є їхня здатність «розслідувати, переслідувати та виносити судові рішення у справах про корупцію незалежно від того, куди вони ведуть», інформує Білий дім.

Загалом українська делегація перебувала в США з 28-го серпня по 1-е вересня. Українських посадовців приймали Державний департамент, Департамент юстиції та Скарбниці, а також USAID.

“Відданість України боротьбі з корупцією є ключовою для її майбутнього та реалізації її європейських прагнень. Сполучені Штати вітають відданість України антикорупційним зусиллям навіть на тлі жорстокого повномасштабного вторгнення Росії”, – йдеться у повідомленні Державного департаменту США.

Держдеп також запевнив про підтримку Україну у той час, “коли вона працює над впровадженням ключових антикорупційних реформ”, спрямованих на забезпечення її демократичного майбутнього, заснованого на верховенстві права.

У Держдепі наголосили не лише на діях уряду України та його антикорупційних інституцій, а й також на пильності громадянського суспільства та ЗМІ.

Як повідомляв Голос Америки, Україна піднялася на кілька позицій та посіла 116-те місце серед 180 країн за Індексом сприйняття корупції Transparency International. Країна отримала 33 бали зі 100, де 100 - дуже низький, майже відсутній рівень корупції.

Попри російське вторгнення цьогорічний показник - найкращий за останні 10 років і дозволив Україні увійти до списку з 25 країн, які відчутно покращили свої результати в боротьбі з корупцією.

За повідомленням Reuters, опитування громадської думки, проведене на замовлення Transparency у червні, показало, що принаймні 77% українців вважають корупцію однією з найбільших проблем України.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

XS
SM
MD
LG