Спеціальні потреби

В уряді США зробили щеплення-підсилювачі вакцин проти COVID-19 доступними для 16-17-річних


На фото: логотип Центрів з контролю та профілактики захворювань Міністерства охорони здоров’я США на екрані мобільного пристрою
На фото: логотип Центрів з контролю та профілактики захворювань Міністерства охорони здоров’я США на екрані мобільного пристрою

Центри з контролю та профілактики захворювань Міністерства охорони здоров’я США повідомляють, що щеплення-підсилювачі вакцин проти COVID-19 тепер можуть (can - англ.) отримати особи віком від 16 до 18 років. Відповідне повідомлення було розміщено на сайті урядової служби напередодні.

Очільниця відомства Рошель Валенські у соціальній мережі Twitter закликала усіх 16-17-річних, які відповідають відповідним вимогам щодо щеплень, отримати щеплення-підсилювачі.

При цьому у Міністерстві охорони здоров'я та соціального забезпечення США заявили, що починаючи з 16 років "варто" (should - англ.) отримувати щеплення-підсилювачі.

Раніше в уряді США повідомили, що усім особам старшим за 18 років "варто" (should - англ.) отримати щеплення-підсилювач.

Як відзначається, на даному етапі схвалення та рекомендацію для осіб віком 16 та 17 років отримала лише вакцина виробництва Pfizer-BioNTech.

Як повідомляє урядове відомство США, дослідження вказують, що після вакцинації проти COVID-19, захист від вірусу та здатність попереджувати інфекцію його варіантами може зменшуватись з часом.

Дивіться також: Генеральна Асамблея ООН схвалила оновлену резолюцію щодо мілітаризації Криму, а також Чорного і Азовського морів

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в WhatsApp

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в WhatsApp

XS
SM
MD
LG