Спеціальні потреби

Пентагон: Росія програє на полі бою


Фото: Будівля Пентагону у США. REUTERS/Джошуа Робертс/Архів
Фото: Будівля Пентагону у США. REUTERS/Джошуа Робертс/Архів

Росія зазнає провалу як на полі бою, так і всередині країни, але намагається приховати невдачі гучними заявами, заявив високопосадовець Пентагону США на брифінгу у п'ятницю.

"Навіть попри російські гучні заяви, загрозу для українського населення, українці продовжуть хоробро просуватись. Вони надзвичайно добре використовують надане нами оборонне обладнання на суму 8,2 млрд дол", - заявив посадовець, йдеться на сайті Пентагону.

Серед загроз для українського населення посадовець назвав удари по Одесі та поблизу Києва, які Росія провела цього тижня, а також існування 18 так званих "фільтраційних таборів" на окупованих територіях, де українці перебувають в нелюдських умовах, проти них застосовуються зловживання і в деяких випадках - страти, сказав посадовець, посилаючись на звіт Національної ради розвідки США.

Щодо обстрілу в'язниці в Оленівці, посадовець заявив, що США "не мають беззаперечної інформації" і закилкав "з обережністю ставитись до заяв росіян, адже "їхні деякі попередні твердження навіть не наближались до правди", наводить слова посадовця кореспондент Голосу Америки Джефф Сельдін.

Посадовець вказав на вплив санкцій проти Росії, які спонукали більше 1000 компаній вийти з країни, призвели до 70-90% ринкової капиталізації російськими компаніями, а інфляція перевищила 20%.

Британське оборонне відомство, серед іншого повідомило в суботу, що Україна, ймовірно, успішно відбила невеликі напади Росії на Донбасі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG