Спеціальні потреби

В Пентагоні розповіли, як змінилась протиповітряна оборона США після атак 11 вересня


В Каліфорнії щорічно вивішують прапори в День патріотів
В Каліфорнії щорічно вивішують прапори в День патріотів

11 вересня в США відзначають День патріотів. Саме цього дня американці та люди всього світу віддають шану загиблим, їх сім'ям і всім, хто постраждав в результаті терористичних атак у США 11 вересня 2001 року. Майже 3000 осіб загинуло під час тих терористичних нападів.

Терористичні напади 11 вересня змусили Пентагон переглянути стратегію протиповітряного захисту. Про це у День патріотів розповіли представники керівництва Північноамерканського Аерокосмічного оборонного командування США NORAD.


Після нападів 11 вересня командування NORAD кардинально змінило підхід до протиповітряної оборони і почало готуватись до загроз не лише ззовні кордонів США та Канади, але також і зсередини, повідомляють у Пентагоні.

Раніше NORAD в основному готувався до відповіді на загрози часів Холодної війни, які могли прийти "ззовні Америки та Канади, а атаки 9/11 показали, що ми маємо приділяти увагу внутрішнім загрозам", - розповідає Генерал Теренc Шонессі, командувач NORAD та USNorthCom у відео Пентагону присвяченому Дню патріотів.

"На той час у нас було лише сім місць, з винищувачами в бойовій готовності ... Ми мали провести модифікації до наших стандартних процедур і тактик і технологій", - згадує Стів Армстронг, голова стратегічного напрямку NORAD.

"Тому з першого дня ми почали отримувати доступ до літаків та винищувачів, диспетчерських, щоб заповнити небо на випадок, якщо будуть додаткові атаки", - додав Армстронг.

"Географічне командування США під назвою USNorthCom постало в результаті 11 вересня і усвідомлення потреби мати єдине командування задля забезпечення захисту внутрішніх територій", - наголошує генерал Шонессі.

Дивіться також: ​Час-Тайм. CША не визнають Міжнародного кримінального суду в Гаазі

Час-Тайм. CША не визнають Міжнародного кримінального суду в Гаазі
please wait

No media source currently available

0:00 0:15:00 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

США: Дайджест головних подій тижня. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00
XS
SM
MD
LG