Спеціальні потреби

Пентагон: Фіктивні "референдуми" покликані відволікати від тяжкого стану армії Росії


Речник Пентагону Пет Райдер під час брифінгу. Фото зроблене 20 вересня 2022 року. AP/Alex Brandon
Речник Пентагону Пет Райдер під час брифінгу. Фото зроблене 20 вересня 2022 року. AP/Alex Brandon

США не визнають будь-які фіктивні «референдуми», які окупаційна влада проводитиме в Україні. Про це заявив речник Пентагону Пет Райдер під час брифінгу сьогодні.

Фіктивні «референдуми» – це інформаційна операція, покликана відволікати від тяжкого стану армії Росії, - заявив Пет Райдер.

На мою думку, це просто інформаційна операція, яка покликана відволікти увагу від важкого стану, в якому зараз перебуває російська армія. Але ніхто не буде ставитись до таких фіктивних «референдумів» з довірою, США точно не визнають результати будь-яких фіктивних «референдумів».
речник Пентагону Пет Райдер

«Звичайно, ми вже протягом деякого часу говорили про вірогідність проведення цих фіктивних «референдумів», а також про зусилля Росії для створення ґрунту для анексії української території. Це частина їхньої гри. Ми бачили, як вони робили це в 2014 році, і вони роблять приблизно те саме», - заявив речник Пентагону.

«По-перше, їхні [російських сил - ред.] представники, як ми бачимо зараз в медіа, стверджують, що вони збираються провести «референдум», а потім вони використовуватимуть це як основу, щоб спробувати претендувати на легітимність, з точки зору анексії суверенної української території», - додає Пет Райдер.

За словами представника Пентагону, будь-які фіктивні «референдуми» не вплинуть на підтримку України, а США продовжуватимуть працювати з Україною та надавати їй необхідну підтримку.

«На мою думку, це просто інформаційна операція, яка покликана відволікти увагу від важкого стану, в якому зараз перебуває російська армія. Але ніхто не буде ставитись до таких фіктивних «референдумів» з довірою, США точно не визнають результати будь-яких фіктивних «референдумів». Це не вплине на нас і міжнародну підтримку України. Ми продовжуватимемо працювати з Україною та нашими міжнародними партнерами, щоб надати їм підтримку, необхідну для захисту своєї території», - заявив Пет Райдер.

Нагадаємо, що у неділю голова Об'єднаного комітету начальників штабів Марк Міллі виступив із застереженням, зазначивши, що реакція Росії на завдані нею невдачі на полі бою в Україні непередбачувана, і закликав американські війська до підвищеної пильності.

Дивіться також: Чи вважають Сполучені Штати, що після успіхів українських військових на полі бою, настав час сідати за стіл переговорів? Відео

  • 16x9 Image

    Олексій Коваленко

    Журналіст, ведучий щоденних телепрограм Української служби Голосу Америки. Висвітлюю теми розслідування воєнних злочинів, міжнародних санкцій, військової та економічної підтримки України від США та ЄС. Досліджую питання свободи медіа та протидії російській дезінформації і пропаганді.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG