Спеціальні потреби

Переговори щодо мирного врегулювання на Донбасі поки що не будуть продовжені


Черговий раунд мирних переговорів української влади і проросійських сепаратистів у Мінську, запланований на п’ятницю, не відбудеться.

Білоруська влада в п’ятницю повідомила про припинення переговорів без пояснення причин. Поки що неясно, чи будуть вони відновлені пізніше.

Переговори між українським урядом і проросійськими сепаратистами не привели до прориву і не допомогли покласти край уже восьми місяцям конфлікту в Східній Україні.

У четвер лідери сепаратистів заявили, що єдиним відчутним результатом зустрічі в столиці Білорусі стала угода про умови обміну полоненими, яка стосуватиметься близько 400 осіб.

Представник Служби безпеки України повідомив агентству Reuters у п’ятницю, що цей обмін відбудеться «незабаром», проте не назвав конкретної дати.

У мирних переговорах брали участь також представники російської влади та Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

Метою переговорів мало бути закріплення досягнутого у вересні припинення вогню, яке довело до зменшення хвилі насильства.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG