Спеціальні потреби

Папа Римський помолився за українців, які "переживають це Різдво в темряві, холоді, далеко від своїх домівок"


Послання з нагоди Різдва Папи Римського Франциска, Базиліка Святого Петра у Ватикані, 25 грудня 2022. REUTERS/Yara Nardi
Послання з нагоди Різдва Папи Римського Франциска, Базиліка Святого Петра у Ватикані, 25 грудня 2022. REUTERS/Yara Nardi

Папа Римський у різдвяному посланні Urbi et Orbi, "Місту і світу" 25 грудня, побажав миру українському народові та закликав припинити війну.

"Нехай же наш погляд наповниться обличчями братів і сестер українців, які переживають це Різдво в темряві, холоді, далеко від своїх домівок через знищення, спричинені десятьма місяцями війни. Нехай же Господь учинить нас готовими до конкретних жестів солідарності, щоби допомагати тим, хто страждає, та просвітить уми тих, хто має владу, щоби змусити замовкнути зброю та негайно покласти край цій безумній війні", - сказав Франциск із балкону Базиліки Святого Петра у Ватикані.

"В цей день, коли приємно зустрітися навколо накритого столу, не відвертаймо погляд від Вифлеєму, що означає «дім хліба», і згадаймо про людей, які страждають від голоду насамперед дітей, у той час, як кожного дня велика кількість продовольства марнується і витрачаються ресурси на озброєння. Війна в Україні ще більше погіршила ситуацію, наражаючи цілі народи на небезпеку голоду, особливо, в Афганістані та країнах Африканського Рогу, - цитує послання Vatican News. - Кожна війна, як знаємо, викликає голод і використовує саму ж їжу як зброю, перешкоджаючи її розподілові серед населення, яке вже і так страждає. В цей день, навчаючись від Князя миру, ангажуймося всі, починаючи від політичних лідерів, у те, щоби їжа була тільки засобом миру".

"В той час, як втішаємося радістю зустрічі з нашими близькими, пам’ятаймо про сім’ї, які найбільше поранені життям і про тих, хто в цей період економічної кризи зазнає труднощів через безробіття, кому бракує необхідного для прожиття", - закликав понтифік.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG