Спеціальні потреби

Через політичні суперечки в Карачі застрелили 15 людей


Через політичні суперечки в Карачі застрелили 15 людей
Через політичні суперечки в Карачі застрелили 15 людей

Політично вмотивоване насильство в портовому місті Карачі на півдні Пакистану забрало життя 15-ти людей. Причиною сплеск жорсткості стали заяви високопоставленого політика правлячої партії.

У четвер поліція повідомила, що спалах насильства напередодні стався після того як Зуліфкар Мірза, голова правлячої Народної партії в провінції Сіндх, розкритикував партію Рух Муттахіда Куамі (РМК), яка минулого місяця вийшла із правлячої коаліції. Мірзі назвав лідерів РМК злочинцями та розкритикував урду – мовну громаду міста, яка становить базовий електорат РМК.

Після трансляції заяви політика на місцевому телебаченні в місті почалась стрілянина. Розлючений натовп також почав підпалювати машини.

Представники влади заявили, що заарештували близько 160-ти людей. Сили безпеки заблокували деякі вулиці. Після кількох годин роботи в місті також було припинено роботу біржі.

Пізніше Мірза оприлюднив звернення, у якому приніс вибачення за свої заяви, підкресливши, що висловлена позиція не відображає позицію партії.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG