Спеціальні потреби

Пакистан виступає проти атак американських безпілотних літаків


Американський безпілотний літак
Американський безпілотний літак

Пакистанські офіційні особи вимагають, щоб Сполучені Штати значно скоротили кількість службовців Центрального розвідувального управління в Пакистані та зупинили атаки безпілотних літаків у районах уздовж кордону з Афганістаном.

За повідомленням американських ЗМІ, пакистанські посадовці кажуть, що вони хочуть, щоб США скоротили персонал ЦРУ в Пакистані на 25-40 відсотків.

Ці вимоги надійшли в час, коли лідери обох країн докладають зусиль для покращення взаємних відносин після недавнього напруження.

Представник Центрального розвідувального управління заявив, що директор ЦРУ Леон Панетта мав у понеділок «щирі» й «продуктивні» розмови з своїм пакистанським колегою Ахмедом Шуджа Пашею. Представник сказав, що відносини між розвідувальними службами обох країн залишаються на солідній основі.

Відносини між США і Пакистаном стали напруженими на початку цього року, коли Пакистан затримав контрактника ЦРУ, якого було звинувачено у вбивстві двох пакистанців у східному місті Лахор. Ця справа викликала хвилю антиамериканських настроїв у Пакистані, де громадськість і без того виступала проти атак американських безпілотних літаків проти екстремістів у племінних районах.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG