Спеціальні потреби

Пакистанський науковець: КНДР заплатила за ядерну технологію


Пакистанський ядерний науковець Абдул Кадір Хан
Пакистанський ядерний науковець Абдул Кадір Хан

Основоположник пакистанської ядерної програми заявив, що в 1990-х роках Північна Корея заплатила пакистанським військовим офіцерам понад три мільйони доларів за ядерну технологію.

У четвер газета «Вашингтон пост» повідомила, що Абдул Кадір Хан оприлюднив документи, в яких подано подробиці таємного трансферу , включно з листом від північнокорейського посадовця із 1998 року, написаним англійською мовою. В листі сказано, що за постачу ракетних компонентів двом пакистанським військовим офіцерам було заплачено понад три з половиною мільйони доларів і деякі ювелірні вироби.

Американська газета пише, що представники західної розвідки вважають, що лист автентичний, та що в ньому подано деталі таємних справ, які відомі лише жмені людей у Пакистані, Північній Кореї і Сполучених Штатах. Столична газета також посилається на високопоставленого службовця США, який сказав, що ця інформація відповідає раніше відомим «тим самим подіям».

Згадані в повідомленні пакистанські військові особи заперечили звинувачення, кажучи, що Абдул Кадір Хан хоче «перекинути вину на інших осіб». А представниця Міністерства закордонних справ Пакистану заперечила повідомлення як «повністю безпідставне».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG