Спеціальні потреби

У Пакистані тривають рятувально-пошукові роботи


У Гімалаях сотні рятувальників продовжують свої пошуки 135 пакистанських військовиків та цивільних осіб, що зникли безвісти внаслідок сходження лавини в районі льодовика Сіачін в північному Кашмірі.

У суботу 20-метрова товща снігу вкрила розташовану в районі військову базу, засипавши 124 солдатів та 11 цивільних осіб. У рятувально-пошуковій операції задіяно понад 450 людей. За допомогою гелікоптерів, бульдозерів та іншої техніки вони працюють цілодобово, проте погані погодні умови ускладнюють пошуки.

У вівторок пакистанський уряд оприлюднив фотографії місця лиха, яка повністю вкрита снігом. Військової бази на фото зовсім не видно.

Через три дні після стихійного лиха, рятувальники не знайшли жодної людини з тих, кого накрило сніговою лавиною. На погляд експертів, вірогідність виживання похованих під лавиною осіб - надзвичайно мала.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG