Спеціальні потреби

У Пакистані заарештовано високопоставленого лідера аль-Кайди


Лідер аль-Кайди Юніс аль-Мауритані
Лідер аль-Кайди Юніс аль-Мауритані

Пакистанські збройні сили повідомили про арешт високопоставленого лідера аль-Кайди і ще двох членів цього терористичного угруповання. Операцію проведено при співпраці американських розвідувальних агентств.

В армійській заяві сказано, що заарештовано Юніса аль-Мауритані, якому Осама бін Ладен доручив атакувати економічні інтереси в Сполучених Штатах, Європі та Австралії. Про двох інших осіб нічого не було сказано.

У заяві сказано, що операція відбулася в південному місті Кветта, але не подано, коли саме.

Сполучені Штати чинять дедалі більший тиск на Пакистан, щоб він вдався до рішучіших дій проти аль-Кайди з часу, коли у травні американські сили знайшли місце перебування бін Ладена і вбили його.

Таємна операція проти бін Ладена внесла велике напруження у відносини між Пакистаном і Сполученими Штатаим і викликала у Вашингтоні сумніви щодо того, що пакистанські розвідувальні агентства не знали про те, що лідер аль-Кайди проживав у Пакистані.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG