Спеціальні потреби

У Пакистані внаслідок вибуху бомби загинуло 29 людей


Вибух у Джамруді
Вибух у Джамруді

За повідомленням влади Пакистану, внаслідок вибуху бомби біля кордону з Афганістаном загинуло 29 людей і щонайменше 37 отримало поранення. Це - одна з найкривавіших атак на північному заходу країни за багато місяців.

У повідомленнях зазначається, що замінована вантажівка вибухнула біля автобусної станції в містечку Джамруд у регіоні Хайбер. Вибухом знищено низку автомашин.

Поки що ніхто не взяв на себе відповідальності за атаку. Проте деякі чиновники кажуть, що напад був спрямований проти членів племені Захахел, які створили територіальну армію для боротьби з місцевими талібами.

Від 2007 року, бойовики-ісламісти чинять бомбові напади на проурядові формування та сили безпеки.

Сьогоднішній напад був найкривавішим на північному заході Пакистану від вересня, коли нападник-смертник підірвав себе під час похорону племінного ватажка, який виступав проти пакистанського Талібану. Тоді 31 особа загинула.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG