Спеціальні потреби

У Пакистані нападники вбили 25 шиїтських паломників


Озброєні чоловіки здійснили напад на автобус зі шиїтськими паломниками
Озброєні чоловіки здійснили напад на автобус зі шиїтськими паломниками

За повідомленням пакистанських властей, на південному заході країни озброєні чоловіки напали на автобус з мусульманами-шиїтами, які їхали до Ірану. 25 паломників загинуло.

Органи влади провінції Балуджистан повідомляють, що напад стався у вівторок за приблизно 50 кілометрів від міста Кветта. Нападники зупинили автобус, і відтак відкрили по ньому вогонь.

Хоча поки що ніхто не взяв на себе відповідальності за атаку, у Пакистані часто трапляються випадки міжконфесійного насильства. Більшість у Пакистані становлять мусульмани-суніти і, хоча суніти і шиїти здебільшого живуть між собою мирно, екстремісти часто нападають на членів обох громад.

Втім, таліби здійснили напад на пакистанський військовий прикордонно-пропускний пункт на північному заході країни, внаслідок чого щонайменше 19 осіб загинуло.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG