Спеціальні потреби

Пакистан відкликав свою участь у розмовах із США в справі Афганістану


Американський безпілотний літак
Американський безпілотний літак

Пакистан вирішив не брати участі в розмовах із Сполученими Штатами щодо Афганістану після того, як ракети з американського безпілотного літаки вбили 38 людей у північно-західному племінному районі.

У п’ятницю міністр закордонних справ Пакистану Сальман Башир викликав американського посла Камерона Мантера, щоб висловити йому рішучий протест з приводу атаки, яка сталася в четвер, називаючи це неприйнятним і «очевидним» порушенням гуманітарних законів.

Цивільні і військові лідери країни вже раніше осудили атаку, яка, за їх словами, уразила зустріч племінних старійшин в Датта-Хел у Північному Вазиристані. За повідомленням, службовці пакистанської розвідки заявили в четвер, що серед убитих бути також екстремісти.

Міністерство закордонних справ Пакистану заявило в п’ятницю, що Сальман Башир сказав американському послові, що слід переглянути основи пакистансько-американських відносин і що з Пакистаном слід рахуватися.

Міністр закордонних справ Пакистану заявив, що за цих обставин Пакистан не візьме участі в тристоронній зустрічі наступного тижня в Брюсселі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG