Спеціальні потреби

Президент Пакистану приїде до США на саміт НАТО


Chitwan National Park, at the foot of the Himalayas in Nepal, is famous for its tigers. Credit: Center for Systems Integration and Sustainability, Michigan State University
Chitwan National Park, at the foot of the Himalayas in Nepal, is famous for its tigers. Credit: Center for Systems Integration and Sustainability, Michigan State University

За повідомленням влади Пакистану, президент Асіф Алі Зардарі візьме участь у саміті НАТО, який розпочнеться у неділю 20 травня в американському місті Чикаго.

Міністерство закордонних справ повідомило, що Зардарі прийняв запрошення НАТО приїхати на саміт Альянсу, і пакистанський Кабмін схвалив це рішення. Зардарі зустрінеться з главами держав за лаштунками саміту. До США разом з президентом Пакистану приїдуть міністр закордонних справ Гіна Раббані Хар та секретар МЗС Джаліль Аббас Джілані.

Генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен запросив президента Зардарі на саміт кілька днів тому після того, як Пакистан зазначив, що невдовзі наново відкриє наземні шляхи постачання для міжнародних військ НАТО в Афганістані.

Ісламабад закрив транспорті шляхи через територію Пакистану шість місяців тому на знак протесту проти помилкових повітряних атак США внаслідок яких загинули 24 пакистанські солдати поблизу афганського кордону.

Обидві сторони намагаються укласти домовленість щодо припинення блокади до початку саміту НАТО у неділю. У середу прес-секретар Державного департаменту Вікторія Нуланд повідомила про досягнення деякого поступу на переговорах у цій справі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG