Спеціальні потреби

Розвідка Пакистану заперечує причетність до вбивства журналіста


Саєд Салім Шахзад
Саєд Салім Шахзад

Сотні людей, включно з родичами, журналістами, та місцевими політиками, взяли участь у похороні сьогодні в Карачі пакистанського журналіста Саєда Саліма Шахзада.

Тіло журналіста, який пропав безвісти кілька днів тому, знайдено у вівторок за приблизно 200 кілометрів від Ісламабада. За повідомленням поліції, на тілі наявні ознаки тортур.

Розвідка Пакистану заперечує будь-яку роль у катуванні і вбивстві Шахзада.

Сорока-річний батько трьох дітей Шахзад працював для видання Asia Times Online. Після атаки бойовиків на базу ВМС Пакистану минулого тижня, він написав статтю, в якій натякнув, що терористичне угруповання Аль-Кайда підтримує зв’язки з пакистанськими військово-морськими силами.

Дослідник правозахисної організації Human Rights Watch Алі Даян Гасан сказав, що Шахзад висловив йому побоювання, що його переслідують агенти розвідки.

Представник розвідувальних служб Пакистану відкинув як «безпідставні» і «необґрунтовані» натяки про причетність розвідки до вбивства журналіста.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG