Спеціальні потреби

У зв’язку з терактом у Пакистані затримано 170 людей


У зв’язку з терактом у Пакистані затримано 170 людей
У зв’язку з терактом у Пакистані затримано 170 людей

За повідомленням пакистанських властей, затримано близько 170 осіб у зв’язку з вибухами, скоєними у середу у місті Кветта нападниками-смертниками, і внаслідок яких загинуло 28 людей.

В інтерв’ю Голосу Америки, представник поліцейських сил Пакистану сказав, що чимало із затриманих є афганськими біженцями. Пакистанські таліби взяли на себе відповідальність за атаку кажучи, що її здійснено у відплату за нещодавній арешт чільного лідера аль-Кайди.

Нагадаємо, що у середу нападники вчинили атаку на резиденцію заступника командира напіввійського формування провінції Балуджистан «Прикордонний корпус». За повідомленням поліції, один з нападників висадив у повітря свій замінований автомобіль біля резиденції бригадира Фаруха Шехзада, в той час як інший зловмисник вдерся в будівлю, і підірвав себе.

Внаслідок атаки Шехзад отримав поранення, а його дружину було вбито. Серед загиблих також кілька охоронців та щонайменше двоє дітей. Загалом понад 80 осіб отримали поранення.

Речник талібів у Пакистані сказав інформаційним агенціям, що угруповання здійснило атаку «у відплату за арешти наших братів у Кветті».

У понеділок, військове командування у Пакистані повідомило, що сили «Прикордонного корпусу» взяли участь у військовій операції у Кветті, в ході якої було заарештовано чільного лідера аль-Кайди Юніса аль-Маурітані та двох інших аль-кайдівців.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG