Спеціальні потреби

Глава Пентагону Остін та міністр оборони РФ Шойгу обговорили «зниження ризиків» на кордонах з Україною


На фото: Міністр оборони США Ллойд Остін
На фото: Міністр оборони США Ллойд Остін

Міністр оборони США Ллойд Остін у четвер поговорив телефоном зі своїм російським колегою Сергієм Шойгу, щоб обговорити «зниження ризиків поблизу кордонів України», повідомляється в короткій заяві Пентагону.

"Зрозуміло, ми все ще дуже стурбовані тим, що ми спостерігаємо", - зазначив у розмові з агентством Reuters представник міністерства оборони США, не коментуючи сам дзвінок.

Російське інформагентство "Інтерфакс" також повідомило про переговори, посилаючись на міноборони РФ. За даними агентства, глави оборонних відомств двох країн обговорили «питання безпеки, які становлять взаємний інтерес».

Жодних додаткових подробиць не наводиться.

Ситуацію на кордонах з Україною обговорила сьогодні телефоном із заступником генсека НАТО генералом Мірчею Джоане заступниця Держсекретаря Венді Шерман. Про це заявив речник Деждепу Нед Прайс. Наступного тижня Шерман проведе у Женеві двосторонні переговори з питань безпеки із заступником міністра закордонних справ Росії Сергієм Рябковим.

Як повідомляється, сторони обговорили спільні занепокоєння щодо накопичення Росією сил на кордонах України.

"Вони обговорили зустріч Ради НАТО-Росія 12-го січня. Альянс лишається готовим до змістовного діалогу з Росією, лишаючись єдиним для стримування подальшої агресії", - йдеться у заяві розміщеній на сайті Держдепу США.

В матеріалі використані джерела Reuters.

Дивіться також: Студія Вашингтон.Які новинки українські компанії привезли на CES-2022

Студія Вашингтон.Які новинки українські компанії привезли на CES-2022
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:00 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG