Спеціальні потреби

Терорист №1 – Осама бін Ладен – убитий під час операції спецпідрозділів США


Сполучені Штати знищили Осаму бін Ладена, лідера аль-Кайди, який стояв за організацією атак на США 11 вересня 2001-го року. Президент Обама, який оголосив про знищення найнебезпечнішого терориста, заявив, що відбулось торжество правосуддя.

За 25 хвилин до півночі головні телевізійні канали США перервали своє регулярне мовлення. Президент країни Барак Обама постав перед американцями з повідомленням, якого Америка очікувала десять років.

«Я можу повідомити американцям та світу, Сполучені Штати здійснили операцію у результаті якої було вбито Осаму бін Ладена, лідера аль-Кайди та терориста, відповідального за вбивство тисяч невинних чоловіків, жінок та дітей», – заявив Барак Обама.

За словами президента, ще у серпні минулого року, спецслужби повідомили, що вийшли на слід Осами бін Ладена. Як виявилось останній жив приблизно за 50 кілометрів від столиці Пакистану – Ісламабада, у мільйонній садибі з високою огорожею та колючим дротом, без телефонного зв’язку та Інтернету. Підготовка операції знешкодження тривала декілька місяців.

Барак Обама зазначив, що минулого тижня він прийняв рішення про те, що США мають достатньо інформації для здійснення операції».

Відразу після півночі за пакистанським часом, близько 40солдатів спецназу збройних сил США перетнули кордон Афганістану з Пакистаном на двох гелікоптерах. Вони спустились на дах садиби на канатах. Військові відкрили вогонь, влучивши двічі у голову терориста.

Експертиза ДНК, проведена з матеріалів взятих з тіла для порівняння з ДНК його сестри, дала позитивний результат. Після цього тіло Бін Ладена похоронили у морі.

Президент США та експерти переконані, що терористичні операції Аль-Кайди не завершаться вбивством бін Ладена, але його знищення стало серйозним ударом для терористів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG