Спеціальні потреби

Найстаршій працюючій вчительці у США – 97 років


Понеділок – останній день, коли американці повинні подати свої податкові декларації. Більшість американців, не чекаючи до останнього, відзвітувалися за свої податки заздалегідь. Серед таких і вихователька зі штату Нью-Джерзі Егнес Желєзнік, яка після того, яка заповнила декларацію, виявила, що є найстаршою досі працюючою вчителькою в країні.

У свої 97 Егнес Желєзнік п’ять днів на тиждень навчає дітей у підготовчий школі азам шиття та кулінарії. Тут її називають просто – бабуся. Дітлахи у захваті від Егнес та її вміння готувати. Кажуть, коли вона щось готує, то завжди додає до страви одних інгредієнт – свою любов.

Те що Егнес, вірогідно, найстарша вихователька в країні з’ясувалося, коли її донька віднесла документи бухгалтеру для оформлення податків.

Донька іммігрантів з Литви, Егнес самотужки виховувала трьох дітей, коли її чоловік воював під час Другої світової війни. Тож, коли 15 років тому донька розповіла, що у школі з’явилася вакансія, Егнес із задоволенням погодилася знову попрацювати з дітьми. Спочатку це була тимчасова праця, яка згодом переросла у повноцінну роботу, на якій Егнес усі відразу полюбили. Таємницю своєї активності бабуся пояснює просто: «Я набираюсь енергії, турбуючись про дітей».

А ще Егнес каже, що ніколи не сидить без діла і вишиває навіть під час рекламної паузи, дивлячись свою улюблену програму – «Танці із зірками».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

XS
SM
MD
LG