Спеціальні потреби

Комісія: витік нафти, який стався у Мексиканській затоці, може повторитися


Комісія: витік нафти, який стався у Мексиканській затоці, може повторитися
Комісія: витік нафти, який стався у Мексиканській затоці, може повторитися

У щойно оприлюдненому американському звіті говориться, що такий величезний вилив нафти, який стався торік у Мексиканській затоці, може повторитися, якщо нафтова індустрія і уряд не проведуть відповідних реформ.

Президентська комісія, яка вивчала справу виливу нафти, заявила, що BP та її партнери Transocean і Halliburton винесли ряд рішень про скорочення коштів, які збільшили ризик вибуху на будь-якій нафтовій платформі неподалік узбережжя.

Нафтова платформа компанії Deepwater Horizon вибухнула 20 квітня 2010 року, в результаті чого загинуло 11 робітників і у води Мексиканської затоки витекли мільйони барелів нафти.

У кінцевому документі, які в середу отримали засоби масової інформації, комісія заявила, що в розмовах у причетних до катастрофи компаніях ніхто не брав до уваги ризик при виношенні рішень. Комісія дійшла висновку, що причини витоку нафти системні.

Наступного тижня комісія передасть остаточний звіт президенту Бараку Обамі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG