Спеціальні потреби

Нестабільна економіка та високе безробіття – ключові проблеми виборців Огайо


На фінішну пряму виходить виборча кампанія у США. 2-го листопада американці переобиратимуть третину губернаторів і сенаторів та весь склад палати представників. Очікується, що республіканці відберуть у демократів більшість принаймні в одній палаті Конгресу. Запекла політична боротьба триває у штаті Огайо. Настрої у штаті, як і по всій країні загалом, не додають оптимізму демократам. Жителі Огайо переймаються нестабільною економікою та високим рівнем безробіття, проблеми, які на думку експертів, вирішать долю цих виборів.

Власник книжкової крамниці у Вілмінгтоні Ден Стюарт говорить, що ключовий фактор, який вплине на його вибір цього листопада – це стан ринку праці:

«У нашому регіоні зараз головне – це знайти роботу. Я не можу навіть уявити собі, що може зараз бути більш важливим».

Стюарт працював на найбільшого працедавця в регіоні – німецького перевізника пошти та вантажів компанії DHL Експрес. Їй належав аеропорт міста Вілмінгтон, де у найкращі часи працювало до восьми тисяч людей.

Втім, у 2008-му році компанія оголосила про закриття летовища. У результаті тисячі людей залишились без роботи, серед них і Стюарт. Рівень безробіття у повіті Клінтон відразу досяг небувалої позначки.

Співдиректор організації «Відновимо повіт Клінтон», яка має на меті створити нові робочі місця у Вілмінтоні та його околицях, Марк Ремберт зазначає:

«У 2007-му році рівень безробіття тут був близько 5% – середньостатичний показник по країні. Сьогодні – це 16%. Найгірше – 19% – ми вже пережили. А насправді рівень, напевно, 20 – 25%. Робота – головна тема всіх місцевих дискусій. Мало що так хвилює громаду, як питання про можливі шляхи створення нових робочих місць та приборкання безробіття в штаті Огайо».

Політики беруть це до уваги. Колишній конгресмен республіканець Джон Касіч балотується у губернатори штату Огайо, його опонент – нинішній губернатор Тед Стрикленд. В одному з передвиборчих агітаційних роликів Касіча говориться про втрату робочих місць у Вілмінгтоні.

Сьюзан Голідей працює у відділі другої освіти при Університеті Огайо, яка спонсорує програму, що покликана допомогти звільненим працівникам знайти необхідні їм ресурси. Голідей сама втратила роботу у повіті Клінтон, втім нинішнього губернатора штату у ситуації з безробіттям не звинувачує і каже,якщо був би інший губернатор – сталося б те саме.

А тим часом учасники перегонів, які закінчаться у листопаді, намагаються завоювати прихильність тих виборців, які ще не визначились, і яких не дуже хвилює, що сталося у минулому, а радше, що на них чекає у майбутньому.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG