Спеціальні потреби

У США тривають протести проти економічної політики уряду та жадоби великих корпорацій


У США тривають протести проти економічної політики уряду та жадоби великих корпорацій
У США тривають протести проти економічної політики уряду та жадоби великих корпорацій

У Сполучених Штатах тривають масові протести «Окупуємо Вол-Стріт», спрямовані проти корпоративної жадоби та політики уряду стосовно фінансових інституцій. Дедалі більше американців виходять на вулиці великих міст, щоби висловити своє невдоволення нинішнім станом справ в економіці.

Найбільші в країні акції протесту проходили у ці вихідні в Нью-Йорку. У суботу на вулиці міста вийшли кілька тисяч людей. Не обійшлося і без сутичок з поліцією. Десятки людей були арештовані.

«Ми, платники податків, рятуємо Вол-Стріт, банки і корпорації. Але в результаті цього гроші потім до людей так і не повертаються. Вони не створюють робочі місця», – каже учасник протестів Камерон Кейлі.

Демонстранти тримали у руках плакати із зображенням свиней і акул, натякаючи в такий спосіб на жадобу багатих корпорацій. Втім, не всі вірять в щирість і правдивість протестів, які ширяться країною, кажучи, що вони є добре організованими і проплаченими акціями.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG