Спеціальні потреби

Мішель Обама і мережа «Волмарт» популяризують здорове харчування у США


Перша леді Мішель Обама, яка оголосила кампанію за здорове харчування, отримала потужну підтримку. Найбільша мережа роздрібної торгівлі у США – «Волмарт» – оголосила про свої плани зробити здорову їжу доступнішою для покупців.

«Волмарт» пропонує великий вибір харчової продукції, але здорова їжа – не з дешевих. «Волмарт» каже, що планує знизити ціни на фрукти та овочі, а також зменшить вміст солі на 25% та цукру на 10% у консервованих продуктах власного виробництва до 2015-го року.

Щодня 140 мільйонів американців відвідують крамниці мережі «Волмарт». Тут продають більше харчових продуктів, ніж у будь-якій інший роздрібній мережі США. За словами першої леді США, найбільша корпорація Америки запускає ініціативу, яка потенційно може змінити ринок та допомогти американським родинам корисно харчуватися.

Отже обраному курсу мережі «Волмарт» на здорову їжу, не виключено, слідуватимуть не лише його постачальники, але і конкуренти. Експерти кажуть, що «Волмарт» – велетень в індустрії продажу харчових продуктів, який має величезний вплив на ринок.

Утім, можливо «Волмарт» – не попереду індустрії, а лише намагається не відстати від нової моди. Кілька виробників споживчих товарів, такі як «Крефтс Фуд» та «Пепсі Кола» ще раніше оголосили про зменшення вмісту солі у власній продукції. Але незалежно від того, хто попереду, Мішель Обама каже, що у виграші повинні залишитись американські споживачі:

«Коли діти споживають ці продукти щодня, зменшення вмісту цукру, солі та трансжирів має значення. Коли здорові продукти стають дешевшими, це впливає на харчування дитини загалом. Це і фрукти під час сніданку, і чорний хліб в обід, і більше овочів на вечерю».

Кампанія, оголошена «Волмартом», стала величезною допомогою ініціативі, за яку взялася перша леді – зробити харчування американських дітей здоровішим.

Мішель Обама зазначила: «Я думаю не лише про те, що ця компанія може зробити для здоров’я дітей. Я думаю про те, що уся нація може зробити. І найважливіше, я думаю про те, що ми – батьки – можемо для цього зробити. Саме це – головне».

Мішель Обама у минулому входила до Ради директорів одного з постачальників «Волмарта». Але у 2007-му році вона добровільно склала з себе ці обов’язки після того, як її чоловік, нині президент США Барак Обама, виступив із публічною критикою корпорації «Волмарт» через її несправедливе ставлення до власних працівників.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG