Спеціальні потреби

Барак та Мішель Обама привітали православних із Великоднем


"Ми пам’ятаємо про тих, кого вигнали зі своїх рідних земель, хто спостерігав, як їхні релігійні інституції спаплюжені чи зруйновані", - заявив президент США.

Президент США Барак Обама привітав християн, що святкують цими вихідними Великдень, зі святом Воскресіння Христового.

«Мішель і я висловлюємо наші найкращі побажання членам православної громади тут в Америці і в усьому світі в час, коли вони переживають Святу п'ятницю і Свято Великого Воскресіння. Для православних християн це час згадати жертву Ісуса Христа, розділити радість перемоги Воскресіння і змінитися через оновленням нашого розуму, відповідно до Божої волі», - йдеться у повідомленні Білого дому від 29 квітня.

Президент США також висловив солідарність з християнами, що зазнають переслідувань в усьому світі.

«Ми згадуємо у молитві членів православної громади, які зазнали переслідувань через їхню віру, невимовного насильства, ми прагнемо звільнення тих, кого викрали. Ми пам’ятаємо про тих, кого вигнали зі своїх рідних земель, хто спостерігав, як їхні релігійні інституції спаплюжені чи зруйновані. Ми висловлюємо солідарність з православними християнами і людьми усіх вір, ми обіцяємо продовжувати робити все можливе, щоб усі люди змогли жити у мирі, справедливості та свободі», - заявив Барак Обама.

Президент нагадав, що світло завжди перемагає темряву. «Ми бажаємо усім, хто відзначає, благословенного Великодня», - йдеться у повідомленні Президента США.

За даними аналітичного центру Разумкова, 71% вірян в Україні асоціюють себе з православним християнством. Чверть з них вважають себе членими Української православної церкви Київського та Московського патріархатів.

Дивіться також: На Великдень Обама прочитав дітям свою улюблену книжку

На Великдень Обама прочитав дітям свою улюблену книжку. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:48 0:00

XS
SM
MD
LG