Спеціальні потреби

Обама та Меркель обговорили ситуацію в Лівії та фінансову кризу в Європі


Праворуч: президент США Барак Обама та канцлер Німеччини Анґела Меркель
Праворуч: президент США Барак Обама та канцлер Німеччини Анґела Меркель

У Сполучених Штатах з триденним візитом перебуває канцлер Німеччини Анґела Меркель. У вівторок у Білому домі було проведено офіційну вечерю на її честь, під час якої президент Обама нагородив пані Меркель медаллю Свободи, найвищою цивільною нагородою у США.

Під час зустрічі у Білому домі президент Барак Обома та канцлер Німеччини Анґела Меркель обговорили ряд важливих питань. Не залишилась поза увагою напружена ситуація у Лівії. Лідери обох країн погодились, що відставка Муаммара Каддафі є неминучою.

«Ви бачите, як Каддафі покидають деякі члени його уряду та військові. Відставка Каддафі – справа часу», – зазначив Обама.

Обама та Меркель не згадали про нещодавні розбіжності у поглядах щодо місії НАТО у Лівії. Німеччина утрималася при голосуванні щодо встановлення над Лівією зони забороненої для польотів. Також німецькі військові не беруть участі в операціях НАТО у цій країні.

Під час зустрічі Меркель зазначила, що Німеччина підтримує Альянс, однак додала, що певні суперечності між сторонами все ж таки існуватимуть. Барак Обама у свою чергу відзначив зусилля німецьких військ у місії коаліційних сил в Афганістані:

«Німеччина взяла додаткові зобов’язання в Афганістані. Це звільнило деякі ресурси і дало нам можливість проводити операції у Лівії».

Не залишилось осторонь дискусії і питання боргової кризи у Європі та напружена ситуація у Греції. Барак Обама зазначив, що відновлення економіки після великої рецесії займе певний час, і вимагає терпіння, а не паніки.

Візит пані Меркель до Білого дому, черговий етап кампанії адміністрації США, яка прагне переконати європейських партнерів, що вони залишаються важливими союзниками Сполучених Штатів у вирішенні глобальних питань.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG