Спеціальні потреби

Президент США перебуває з державним візитом у Великобританії


Королева Єлизавета вітає у Букінгемському палаці президента США Барака Обаму
Королева Єлизавета вітає у Букінгемському палаці президента США Барака Обаму

Президент Барак Обама перебуває у Лондоні, де у рамках шестиденного європейського турне, заплановані зустрічі з королевою Великобританії Єлизаветою ІІ та прем’єр-міністром Девідом Камероном.

Згідно з планами, сьогодні президент Обама і його дуржина Мішель прибули на офіційну церемонії привітання у Букінгемський палац, де у них проходитиме зустріч з британським монархом. Ввечері в честь американських гостей у палаці відбудеться урочистий державний бенкет.

За повідомленням Білого досму, президент також візьме участь у церемонії покладення вінка у Вестмінстерському аббатстві і зустрінеться з лідером опозиції Девідом Мілібандом.

Очікується, що у підготовці до саміту «Великої вісімки» у Франції, Обама та Камерон обговорюватимуть питання безпеки, як також економічні питання.

У спільній статті, опублікованій у вівторок у лондонській газеті, обидва лідери наголосили, що відносини між їхніми країнами не лише особливі, але вони є необхідними.

Президент Обама прибув до Лондона у понеділок ввечері, дещо раніше, ніж було заплановано. Йому довелося скоротити візит до Ірландії, аби уникнути перебоїв в авіасполученні, пов’язаних з виверженням вулкана в Ісландії і викидом в атмосферу вулканічного попелу.

З Лондона, президент Обама відбуде до Франції на саміт «Великої вісімки». Відтак, він відвідає Польщу, де матиме розмови з лідерами країн Центральної Європи.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG