Спеціальні потреби

Обама пообіцяв відвідати зону стихійного лиха після повернення з Європи


Праворуч: президент США Барак Обама та прем’єр-міністр Великобританії Дейвид Камерон
Праворуч: президент США Барак Обама та прем’єр-міністр Великобританії Дейвид Камерон

Президент США Барак Обама пообіцяв прибути у постраждалі регіони США уже на вихідні після завершення свого європейського турне, у якому він відвідує Ірландію, Британію, Францію та Польщу. Після теплого прийому в Ірландії, звідки походили предки американського президента, у вівторок Обаму привітали у Букінгемському палаці. На знак поваги президента особисто зустріла королева Англії, Єлизавета. Попереду у Обами серйозні перемовини, втім до сих пір його візит носить радше приватний характер.

Схоже, що Барак Обама почувається не своїй тарілці, адже в той час, як він відвідує королівський прийом у Лондоні, у США штат Міссурі потерпає від природної катастрофи. Втім, Обама пообіцяв, що вже цими вихідними повернеться до США:

«В неділю я особисто відвідаю Міссурі».

Тим часом у Лондоні Обаму вітають із королівськими почестями. Відповідно до протоколу, лідера колишньої британської колонії вітають салютом із більш ніж 20 рушниць. У свою чергу президент США на знак пошани поклав вінок у Вестмінстерському абатстві.

Президент та перша леді США також поспілкувались із королівськими молодятами принцом Вільямом та його дружиною Кейт. Молодята щойно повернулись із весільної подорожі та дали свій перший офіційний прийом. В якості весільного подарунка президент США передав комп’ютери MacBook одній із благодійних організацій, яку підтримують молодята.

Подружжя Обам не було запрошено на королівське весілля, але в якості особливо знаку шани на їх честь у Букінгемському палаці відбудеться вечеря, а сама пара проведе в палаці ніч.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG