Спеціальні потреби

Барак Обама пообіцяв підвищити податки для багатіїв


Президент США Барак Обама
Президент США Барак Обама

Президент США Барак Обама у своїй промові у Білому домі оприлюднив план зменшення державного боргу США на три трильйони доларів протягом наступних 10 років. Один із запропонованих кроків – суттєве збільшення податків для найзаможніших американців. До цього входить підняття податків для тих, хто заробляє більше ніж мільйон доларів щорічно, а також – відміна податкових пільг, встановлених президентом Бушем, для родин, сукупний прибуток яких перевищує 250 тисяч доларів на рік.

Бюджетні витрати, на думку президента Обами, будуть зменшені на один трильйон доларів за рахунок повернення американських військ з Афганістану.

Також Барак Обама запропонував деякі обмеження соціальних програм, але залишив без змін пенсійну систему та медичне забезпечення для пенсіонерів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG