Спеціальні потреби

Мішель Обама закликає африканських жінок самим визначати власну долю


Під час свого першого візиту до Південної Африки перша леді США Мішель Обама закликала місцеву молодь приєднатися до неї у боротьбі за прогрес демократії, покращення освіти та охорони здоров’я.

«Ви можете стати поколінням, яке робить відкриття та розбудовує індустрії, що змінюють основи світової економіки. Ви можете стати поколінням, яке відкриє можливості для процвітання у найвіддаленіших куточках планети і назавжди вирішить проблему голоду. Поколінням, яке зупинить СНІД», – заявила вона, виступаючи перед молоддю в католицькій церкві Регіни Мунді, що у перекладі з латинської означає «Королева світу».

Під час свого візиту Мішель Обама зустрілася з колишнім президентом ПАР та борцем з апартеїдом Нельсоном Манделою. Також перша леді США взяла участь у Форумі молодих африканських жінок-лідерів. 21-річна Катірія Уренгане з Мозамбіку – одна з учасниць форуму. Найбільше її хвилюють проблеми освіти, охорони здоров’я та урядування в її країні.

«Не лише уряд несе відповідальність. Ми так само мусимо обговорювати ці проблеми та шукати шляхи дати більше можливостей молодим африканським жінкам – лідерам», – вважає Уренгане.

Форум відбувався в Совето – районі на околицях Йоганнесбурга. Саме тут у 1976-му році почалися протести школярів та студентів, які стали поворотною подією у боротьбі з апартеїдом. Тато, учениця старших класів, каже, що місцева молодь продовжує боротьбу у свій спосіб:

«Це можна зробити лише за допомогою освіти. Наша боротьба сьогодні – це гарно вчитися, важко працювати та досягати успіху».

Тато щаслива, що перша леді США відвідала Совето – район, який досі потерпає від багатьох соціальних та економічних проблем.

«Те, що вона закликає молодь досягати в житті усього, чого вони прагнуть, – чудова річ!» – вважає дівчина.

Африканська подорож Мішель Обами також включатиме Ботсвану, де вона звернеться до місцевої молоді з подібним закликом до покращення освіти та охорони здоров’я.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG