Спеціальні потреби

Потяг з ядерними відходами прибув у Німеччину


Протистояння поліції і антиядерних протестувальників у Німеччині
Протистояння поліції і антиядерних протестувальників у Німеччині

У понеділок вранці потяг з ядерними відходами досяг свого пункту призначення у Німеччині, де відходи зберігатимуться у спеціальному сховищі.

Рух потяга від Франції до сховища у Німеччині блокувався групами протестуючих. Поліція затримала понад тисячу демонстрантів у неділю та в понеділок на кількох пунктах маршруту потяга. Вони сиділи на залізничній колії, намагаючись зупинити рух потяга з використаними ядерними стержнями з французької АЕС, що йшов на північ Німеччини. Всього було тимчасово затримано 1300 демонстрантів.

Потяг з 11 вагонами ядерних відходів прибув на територію Німеччини в суботу. Ще до перетину кордону протести відбувалися і у Франції. Щорічне перевезення ядерних відходів з Франції у Німеччину стало приводом широкомасштабної акції противників ядерної енергії, які наполягають на тому, що саме транспортування ядерних відходів є небезпечним. Це стало першим подібним вантажом, що потрапив до Німеччини, після того як канцлер Німеччини Анґела Меркель оголосила про план закриття усіх АЕС в країні до 2022 року після аварії на АЕС Фукусіма в Японії.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG