Спеціальні потреби

Стратегічні пріоритети нового уряду та боротьба з корупцією – основні питання МВФ в Україні


Більше двох тижнів планує провести місія МВФ в Україні. Вона завершить свою роботу в Києві приблизно 26 вересня і видасть заяву за результатами візиту. Такою інформацією поділився речник МВФ Джеррі Райс під час спілкування з пресою у четвер.

"Ми повною мірою залучені до спілкування з українцями та новим українським урядом", - наголосив Райс.

"Місія МВФ перебуває в Києві з консультаціями за статтею 4 а також щоб скласти уявлення про стратегію нового уряду. Ми очікуємо, що вони завершать роботу приблизно 26-го цього місяця", - додав він.

Завданням місії є ознайомитись з пріоритетами нового українського уряду та провести консультації стосовно стану української економіки в рамках процесу, передбаченому статтею 4 Статуту МВФ, наголосив речник.

Боротьба з корупцією залишається одним з основних питань у співпраці МВФ з Україною.

"Один з важливих елементів переговорів, які ми проводимо з Україною – це важливість створення ефективної системи подолання корупції, - заявив речник МВФ. - Це надзвичайно важливий елемент нашої співпраці з Україною. Цей елемент був важливим протягом попередніх років і залишається важливим елементом поточних обговорень".

Дивіться також: Студія Вашингтон. У США вшановують пам'ять жертв терактів 11 вересня

Студія Вашингтон. У США вшановують пам'ять жертв терактів 11 вересня
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:00 0:00

  • 16x9 Image

    Оксана Бедратенко

    Вебредакторка, журналістка, економічна оглядачка Української служби Голосу Америки. Висвітлюю теми міжнародних санкцій, економіки воєнного часу, світові тенденції на ринках нафти та газу, новини фінансової сфери. Пояснюю просто складні теми міжнародних відносин, економіки США, України та світу, як в розлогих статтях, так і в коротких графічних відео.

XS
SM
MD
LG