Спеціальні потреби

«Жодного перепочинку для Росії». Американські конгресмени про необхідність посилення санкцій


«У нас є двопартійний блок. B ми будемо боротися всіма можливими засобами за кожну найменшу частину фінансування, яка потрібна буде Україні» – конгресмен Фіцпатрік. 
«У нас є двопартійний блок. B ми будемо боротися всіма можливими засобами за кожну найменшу частину фінансування, яка потрібна буде Україні» – конгресмен Фіцпатрік. 

Палата представників США в п’ятницю ухвалила законопроект про фінансування федерального уряду, що включає додаткові 12,3 мільярда доларів на військову допомогу Україні, яка протистоїть російському вторгненню.

Законопроект ухвалив Сенат у четвер за підтримки обох партій. В обох палатах Конгресу законопроект зіткнувся з гострими дискусіями з внутрішньополітичних питань, менш ніж за шість тижнів до проміжних виборів, коли на кону стоїть контроль над Конгресом.

Щодо України, то законопроект також уповноважує Байдена дозволити передати Україні надлишрк зброї зі складів США на 3,7 мільярда доларів.

Також на тлі російських погроз щодо застосування ядерної зброї, законодавство виділить 35 мільйонів доларів «на підготовку та реагування на потенційні ядерні та радіологічні інциденти в Україні», мовится у документі.

CША повинні всіляко допомагати Україні і посилити санкції проти Росії, щоб не дати їй перепочинку. Про це у п’ятницю, в розмові з журналісткою Української служби «Голосу Америки» Катериною Лісуновою заявив Майк Квіглі, член Конгресу від штату Іллінойс.

«Додаткова фінансова допомога зараз важлива, тому що це постійна боротьба, яка лише посилилась у деяких сферах. Але навіть важливішим за це є той факт, що ми надсилаємо сигнал Володимиру Путіну, що Конгрес нікуди не дінеться. Ми будемо тут, незважаючи на його анексії, незважаючи на мобілізацію, незважаючи на ядерні загрози та триваючу війну», – сказав Квіглі.

У своєму твіті він додав, що пишається тим, що Конгрес ухвалює додатковий документ про надсилання допомоги Україні.

«Я пишаюся тим, що сьогодні Конгрес ухвалює додатковий документ про надсилання більшої допомоги Україні. Життєво важливо продовжувати прислухатися до українців і надавати їм зброю та фінансування, необхідні для продовження тиску на російські сили. Разом ми можемо закінчити цю війну», – твітує Квіглі.

За словами Майка Квіглі, дії Путіна є «актом відчаю», а тому США мають посилити санкції, щоб «не давати їм перепочинку».

«Ми бачимо його дії як акти відчаю, можливо, паніки. І в цей момент ми повинні демонструвати силу. І ми повинні визнати, що ми не можемо давати їм перепочинку взагалі. Ми не можемо дозволити їм перегрупуватися політично, військово, економічно. Нам потрібно посилити наші санкції та продовжувати надавати такі пакети допомоги. І надіслати чіткий сигнал, - коли знадобиться новий пакет допомоги Україні, ми будемо тут для цього», – сказав Квіглі.

Його колега з Республіканської партії, Браян Фіцпатрік, член Палати представників від штату Пенсильванія, каже у розмові з «Голосом Америки», що «Україна робить чудову роботу», але українцям потрібна «підтримка Сполучених Штатів і Заходу, а також усіх волелюбних народів світу».

«Це включає ресурси, зброю та гуманітарну допомогу. Це боротьба Давида проти Голіафа, і ми стоїмо на боці волелюбного Давида в цій боротьбі. І продовжимо це робити», – сказав Фіцпатрік у п’ятницю в будинку Конгресу. Він додав, що підтримка України носить двопартійний характер і конгресмени є одностайні в необхідності «боротися всіма можливими засобами» за продовження фінансування України.

«У нас є двопартійний блок, який не дозволить зарубити потрібні рішення, і ми будемо боротися всіма можливими засобами за кожну найменшу частину фінансування, яка потрібна буде Україні, – сказав Фіцпатрік.

Він додав, що це фінансування поєднує у собі військову допомогу, допомогу іммігрантам, гуманітарну допомогу, та інші видатки.

«По суті наше проголосоване рішення надає президенту право виділяти ці кошти за потреби», – сказав конгресмен.

Виступаючи у п’ятницю, президент США Джо Байден заявив, що він «з нетерпінням» очікує нагоди підписати допомогу, проголосовану в Конгресі.

«І я з нетерпінням очікую на нагоду підписати законопроекту Конгресу, який надасть додаткові 12 млрд дол підтримки Україні», – сказав Байден.

Він також повідомив, що після оголошення про анексію частини окупованих українських територій Росією, Америка запроваджує нові «швидкі та жорсткі» заходи проти Росії.

Байден наголосив, що США продовжать мобілізувати міжнародну підтримку для України, надавати Україні устаткування, необхідне для захисту.

У повідомленні було використано інформацію агентства Reuters.

Дивіться також:

Брифінг Голосу Америки. США запроваджують потужні санкції проти Росії
please wait

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG