Спеціальні потреби

Норвезька поліція повідомила про меншу кількість жертв терористичних атак


Вшанування пам’яті жертв-учасників молодіжного табору
Вшанування пам’яті жертв-учасників молодіжного табору

Норвезька поліція повідомила, що озброєний нападник убив 68 осіб на острові Утойя, де в літньому таборі, що його влаштувала правляча Робітнича партія, зібралися сотні молодих людей. Офіційні особи кажуть, що попередні дані щодо кількості жертв були перебільшені з приводу замішання на місці події.

Проте поліція подала інформацію про більшу кількість людей, які загинули в результаті вибуху замінованого автомобіля в урядовому районі Осло.

У понеділок Андерс Беринг Брейвік, якому 32 роки, з’явився перед судом. Слухання відбулося в Осло за закритими дверима. Підсудний визнав, що вчинив обидві атаки, але заперечив, що вчинив будь-який злочин. Після слухання суддя сказав, що Брейвік визнав, що він хотів «врятувати Європу» від мусульман та що належить до мережі, яка складається із ще двох організацій.

Суд вирішив, щоб Брейвіка затримати на період восьми тижнів, перші чотири тижні в камері-одиночці. Суддя заявив, що це необхідне для того, щоб запідозрений не втручався у слідство, що його веде поліція.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00
XS
SM
MD
LG