Спеціальні потреби

Пан Гі Мун занепокоєний планами КНДР вивести на орбіту супутник


Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун висловив «глибоке занепокоєння» з приводу планів Північної Кореї запустити на орбіту супутник і обіцяв порушити це питання за запланованому на наступний тиждень саміті з питань безпеки, що відбудеться в Сеулі.

Виступаючи в четвер у Малайзії, Пан Гі Мун сказав, що запуск ракети із супутником загрожує регіональній безпеці і підриває недавно досягнутий поступ у напрямку закінчення суперечки щодо ядерної програми Пхеньяну.

Північна Корея заявила, що запуск супутника, запланований на середину наступного місяця, має «мирні наукові цілі». Проте Пан Гі Мун сказав, що запуск був би «явним порушенням» резолюції ООН, яка забороняє Північній Кореї використання технології «балістичних ракет».

Минулого місяця Північна Корея погодилася припинити процес збагачення урану, дозволити інспекції МАГАТЕ і припинити ракетні випробування. За це США обіцяли надіслати Північній Кореї вкрай необхідну харчову допомогу.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG