Спеціальні потреби

Лідери України, Німеччини, Франції і Росії погодились продовжити дію Мінських домовленостей


Зустріч «нормандської четвірки» 2 жовтня 2015 року в Парижі
Зустріч «нормандської четвірки» 2 жовтня 2015 року в Парижі

Лідери Німеччини, Франції, України і Росії («нормандська четвірка») погодились продовжити на наступний рік дію Мінських домовленостей щодо мирного врегулювання в Україні. Про це повідомлено після телефонних розмов між лідерами чотирьох країн.

Продовження угоди загально сподівалися у зв’язку з тим, що в Східній Україні від вересня сторони назагал дотримується режиму припинення вогню, хоча продовжуються спорадичні сутички між проросійськими сепаратистами і українськими урядовими силами. Також не запроваджено ще в життя чимало умов досягнутих угод.

Первісні умови досягнутих в лютому Мінських домовленостей мали бути запроваджені в життя до кінця цього року, завершенням чого мало бути повне відновлення Україною контролю над своїм кордоном з Росією.

У заяві Кремля з цього приводу сказано, що чотири лідери погодились щодо потреби повного дотримання припинення вогню. Вони також підтримали активніші консультації Контактної групи з метою прийняття закону про регіональні вибори в контрольованих сепаратистами районах.

Розмови між чотирма лідерами відбуваються регулярно, тому що їх країни є сторонами-підписантами Мінських домовленостей.

Дивіться також: Ось чому ЗС США стали сильнішими, коли відкрили всі посади для жінок

Ось чому ЗС США стали сильнішими, коли відкрили всі посади для жінок. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:32 0:00

XS
SM
MD
LG