Спеціальні потреби

У Європарламенті закликали скасувати запуск "Північного потоку-2" у разі нової агресії Росії проти України


Військові навчання "Запад-2021" за участі російських та білоруський сил, 11 вересня 2021
Військові навчання "Запад-2021" за участі російських та білоруський сил, 11 вересня 2021

Німецький депутат Манфред Вебер, що очолює провідну партію Європарламенту "Європейську народну партію", закликав не запускати в експлуатацію газопровід "Північний потік-2" у випадку нової агресії Росії проти України, пише Handelsblatt.

"Якщо Путін пустить у хід зброю, то газпроводу "Північний потік-2" - кінець. Введення в експлуатацію тоді повинно бути виключеним. Майбутній федеральний уряд має чітко це окреслити. Ситуація є випробуванням для НАТО та західної спільноти. Важливо, щоб НАТО дало зрозуміти, що дії Росії проти України дорого їй коштуватимуть", - сказав Вебер.

Раніше "Голос Америки" повідомляв, що у Білому домі підтвердили заплановану на вівторок 7 грудня розмову відеозв’язком між президентами Байденом та Путіним.

"Президент Байден підкреслить занепокоєння США щодо російських військових дій уздовж кордонів з Україною та підтвердить підтримку США суверенітету та територіальній цілісності України", - йдеться в заяві Білого дому.

За повідомленнями ЗМІ, розвідка США дійшла висновку про наявність у Росії плані наступу на Україну із використанням 175 тисяч військових. У Кремлі у відповідь заявили, що США розгортає спецоперацію із нагнітання ситуації навколо України, вдаючись до провокативних дій та брехні.

У матеріалі використано джерела: Handelsblatt

Дивіться також: Українка відновила пам'ятку вікторіанської архітектури Сан-Франциско. Відео

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG