Спеціальні потреби

Біженці з КНДР заснували опозиційну організацію


Біженці з Північної Кореї, які тепер перебувають у Південній Кореї, офіційно заснували організацію активістів, що, за їх словами, розпочне кампанію за усунення від влади в Пехеньяні Кім Чен Іра.

Активісти організації кажуть, що до її складу входить приблизно 200 осіб, у тому числі колишні військові КНДР. За їх словами, ті люди все ще мають контакти у Північній Кореї з особами, які працюватимуть задля здійснення цих планів.

На інавгураційній церемонії в Сеулі, члени організації, з масками на обличчі, прочитали заяву, в якій засудили Кіма на смерть і влаштували удавану страту.

Тимчасом у Північній Кореї готуються до рідкісного політичного з’їзду. Політичні експерти вважають, що делегати Трудової партії Кореї уперше за три десятиліття, оберуть нових лідерів. Серед нових осіб може бути третій син верховного лідера Кім Чен Ун. Це може бути перший значний крок Кім Чен Іра передати владу мало відомому синові, якому, як вважається, приблизно 27 років.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG