Спеціальні потреби

Панама: судно КНДР порушило санкції ООН


судно КНДР
судно КНДР
Влада Панами заявила, що експерти ООН встановили, що вантаж кубинської зброї, виявлений на північнокорейському судні в Панамському каналі, порушув ембарго ООН на постачання зброї Пхеньяну.

Уряд Панами посилається на висновок, що міститься у попередній доповіді експертів ООН, які нещодавно завершили перевірку затриманого у липні вантажу.

Влада Панами не оприлюднила доповіді, проте зазначила, що в ній підтверджується порушенння Північною Кореєю санкцій ООН.

Куба заявила, що направила «застарілу оборонну зброї» до КНДР для ремонту, після чого її мали повернути до Куби. Серед зброї були зенітні батареї, розібрані ракети і два радянського виробництва винищувачі МіГ-21.

Спочатку судно зупинили за підозрою в тому, що на ньому везуть наркотики. Проте в ході обшуку інспектори прикордонної служби знайшли у схованці під тоннами цукру незадекларований військовий вантаж.

35 членів екіпажу судна звинувачують у спробі перевезти через Панамський канал незадеклароване озброєння. Північнокорейські моряки перебувають під вартою на колишній американській військовій базі у Панамі.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG