Спеціальні потреби

Очолена Картером група державних діячів відвідає КНДР


Колишній президент США Джиммі Картер у Пекіні.
Колишній президент США Джиммі Картер у Пекіні.

Під час візиту до Північної Кореї, який розпочнеться у вівторок, очолена екс-президентом США Джиммі Картером група колишніх державних діячів планує обговорювати ядерні питання та особисто перевірити гуманітарну ситуацію у країні.

До складу так званої «Групи старійшин» входять Картер, екс-президент Ірландської Республіки Мері Робінсон, екс-президент Фінляндії Марті Ахтісаарі та колишній прем’єр-міністр Норвегії пані Гарлем Брундтланд. Група накреслила свої плани у розмові сьогодні з кореспондентами у Пекіні.

Картер сказав, що колишніх державних діячів запрошено перевірити гуманітарну ситуацію у КНДР, де за даними агентств ООН, третина дітей настільки страждає від недоїдання, що це призводить до затримки в їх рості. Колишній американський президент зазначив, що група сподівається зустрітися з лідером КНДР Кім Чен Іром та його сином Кім Чен Уном.

На порядку денному розмов у КНДР також стоятиме питання північнокорейської програми виготовлення ядерної зброї.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG