Спеціальні потреби

У Нігерії сталися вибухи біля військової бази


У північній частині Нігерії запроваджено ісламськиі закони
У північній частині Нігерії запроваджено ісламськиі закони

Згідно з повідомленнями очевидців, у Нігерії сталися два вибухи біля військової бази в центральному місті Кадуна. Кількість жертв наразі не відома.

Речник Агенства з надзвичайних ситуацій Нігерії Юшау Шуаб, заявив, що наразі не відомо, що стало причиною вибухів. Відповідальності за підриви поки що ніхто на себе не взяв.

В країні діє радикальна ісламістська організація Боко Гарам, яку звинувачують в актах насильства проти поліції, військових та державних чиновників.

Кадуна знаходиться в 200 км від міста Кано, де минулого місяця Боко Гарам узяв відповідальність за насильства, в результаті яких загинуло понад 180 людей. За словами терористичної організації, їхня мета – встановлення ісламських законів в країні. Через атаки цього угруповання заходи безпеки в країні були посилені, а в деяких регіонах введений надзвичайний стан.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG