Спеціальні потреби

Екстремісти в Нігерії вимагають, щоб люди з півдня залишили північний район країни


Президент Нігерії Ґудлак Джонатан відвідує місце атаки на католицьку церкву
Президент Нігерії Ґудлак Джонатан відвідує місце атаки на католицьку церкву

Імовірний представник нігерійського екстремістського угруповання Боко Харам попередив південних мешканців країни, які тепер живуть у північних районах, щоб вони повернулися на південь. Він також заявив, що екстремісти продовжуватимуть боротьбу з урядовими військами.

Представник, який уже в минулому виступав від імені ісламістів, заявив журналістам під час телефонної прес-конференції в неділю, що бойовики угруповання виступлять проти солдатів, яких надіслано до різних частин чотирьох штатів на основі проголошеного президентом Ґудлаком Джонатаном надзвичайного стану.

Імовірний представник ісламістів заявив, що угруповання Боко Харам дає мешканцям з півдня країни, що тепер живуть на півночі, три дні для того, щоб вони повернулися на південь. Водночас він закликав мусульман із півдня Нігерії повернутися на північ, кажучи, що угруповання має докази, що проти них готуються атаки.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG