Спеціальні потреби

Кількість загиблих від землетрусу в Новій Зеландії збільшується


В руїнах будинку телебачення знайдено ще одну жертву землетрусу
В руїнах будинку телебачення знайдено ще одну жертву землетрусу

Органи влади у Новій Зеландії висловлюють глибоке занепокоєння щодо долі понад 200 людей, які пропали безвісти в знищеному землетрусом місті Крайстчерч. Рятувальники витягнули десятки тіл з руїн знищеного будинку телебачення, і кількість загиблих збільшилася до 98 людей.

Рятувальники із собаками з кількох країн, включно із Австралією, Японією, Канадою і Сполученими Штатами, разом з місцевими робітниками перевіряють руїни в пошуках ознак життя. Незважаючи на дедалі меншу надію знайти когось живим, один представник місцевої поліції заявив, що рятувальники все-таки надіються знайти живих людей.

Прем’єр-міністр Джон Кі заявив, що кількість убитих у результаті землетрусу силою в 6.3 бала може бути «значно більшою, ніж будь-хто з нас міг подумати».

У час промови прем’єр-міністра в місті продовжувались додаткові поштовхи землі, що викликало паніку і спонукало до щонайменше однієї великої евакуації у четвер. Щоденник «Пресс» повідомив, що поліція, пожежники і військовослужбовці негайно прибули до передмістя Редкліффс і дали людям 10 хвилин для того, щоб вони залишили свої доми після ознак, що на район можуть обвалитися стрімкі скелі.

Сейсмологи кажуть, що з часу головного землетрусу у вівторок у місті Крайстчерч було понад 70 додаткових поштовхів землі та що вони продовжуватимуться протягом кількох тижнів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG