Спеціальні потреби

Трамп припиняє імміграційну політику «впіймав – звільни»


Президент США Дональд Трамп підписав у п'ятницю меморандум з дорученням завершити політику, відому як «впіймав - звільни», за якою іммігрантів, що потрапили в країну нелегально, звільняють з-під варти на час очікування судового слухання щодо свого статусу.

У рамках цього меморандуму Трамп попросив міністра оборони Джима Меттіса скласти список військових об’єктів, які можуть бути використані для затримання таких іммігрантів.

Також президент США наказав Міністерству внутрішньої безпеки в координації з іншими агентствами через 45 днів підготувати звіт з описом усіх заходів, які були вжиті для виконання цього розпорядження.

Раніше міністр юстиції Джефф Сешнс заявив, що стосовно осіб, які незаконно перетнули кордон США, буде проводиться політика «нульової терпимості».

За даними Міністерства внутрішньої безпеки США, в період з березня 2017 року по березень 2018-го кількість незаконних перетинів кордону збільшилася на 203%, а з лютого по березень цього року – на 37%. Сешнс назвав ситуацію на американсько-мексиканському кордоні «неприйнятною».

У середу президент Дональд Трамп розпорядився дислокувати на південному кордоні США частини Національної гвардії для боротьби з нелегальною імміграцією.

Дивіться також: Політика Трампа щодо Кремля – безпрецедентно жорстка – експерти

Політика Трампа щодо Кремля – безпрецедентно жорстка – експерти. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:13 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG