Спеціальні потреби

"Головний біль для Кремля", "смертний вирок для себе" - міжнародні оглядачі коментують плани Навального повернутись до Росії


На Заході активно коментують заяву Олексія Навального про намір повернутись до Росії.

"Навальний підписує собі смертний вирок, повертаючись до Росії і ми всі маємо захоплюватись його сміливістю", - твітує популярний американський журналіст Яшар Алі.

Натхненням для інших громадян Росії назвав Навального американський політичний експерт Ян Бреммер.

Російський опозиційний діяч Олексій Навальний повідомив, що планує 17 січня повернутися до Росії з Німеччини, де його лікували після отруєння. Тим часом в Росії оголосили про низку карних розслідувань щодо Навального, щоб, як стверджує Олексій Навальний, залякати його можливим ув’язненням і змусити залишатися за кордоном.

Майбутнє Навального у разі повернення до Росії викликає питання у оглядачів.

"Я справді не можу впевнено передбачити що відбудеться, коли він зійде з літака", - пише журналіст видання NewYorker Джошуа Яффа.

Журналіст видання Financial Times Макс Седдон вважає, що повернення Навального створить "головний біль для Кремля".

"Навальний завжди казав, що він повернеться до Росії, навіть під загрозою багаторічного ув'язнення. Альтернатива - перетворення на беззубого вигнанця, якого Кремль міг би легко відкинути", - також пише журналіст.

Навальний заявив у вівторок, що російська Федеральна служба виконання покарань звернулася до суду з проханням замінити йому умовний тюремний термін на реальний за те, що він, як стверджується, порушив умови умовного терміну, до якого був засуджений раніше.

Минулого місяця влада РФ зажадала від Навального, щоб він негайно повернувся в Росію і з'явився в кримінально-виконавчу інспекцію. Було заявлено, що у разі недотримання терміну явки він може бути ув'язнений.

Дивіться також: У Вашингтоні, окрім підготовки до інавгурації, працюють над покаранням усіх винних у нападі на Конгрес

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG