Спеціальні потреби

Столтенберг: НАТО надає Україні всеосяжний пакет допомоги 


NATO-SUMMIT/
NATO-SUMMIT/

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що лідери Альянсу під час саміту у Мадриді погодились затвердити всеосяжний пакет допомоги Україні.

«Ми погодимося на комплексний пакет допомоги для України, ми готові продовжувати нашу підтримку в час, коли Україна має справу з жорстокістю в Європі, якої ми не бачили з часів Другої світової війни», – сказав Єнс Столтенберг у середу, 29 червня, на прес-конференції в Мадриді.

Генеральний секретар Альянсу додав, що пакет допомоги передбачатиме постачання Україні засобів безпечної комунікації, палива, медичного обладнання, обладнання для протидії мінам, хімічним і біологічним загрозам, бронежилети а також сотні портативних систем проти дронів.

«У довгостроковій перспективі ми допоможемо Україні перейти від радянського обладнання до сучасного обладнання НАТО, підвищити оперативну сумісність та подальше зміцнення її інститутів оборони та безпеки», – сказав Столтенберг.

“Сильна та незалежна Україна є необхідною складовою стабільності євроатлантичної зони”, - наголосив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу.

На прес-конференції у Мадриді Столтенберг також оголосив, що лідери НАТО підтримали нову концепцію стратегії НАТО 2022, яка визначає, що “Росія становить найбільшу і пряму загрозу нашій безпеці”.

Він висловив переконання, що війна в Україні закінчиться за столом переговорів.

“Ця війна на якомусь моменті закінчиться за столом переговорів. Але важливо, щоб Україна отримала угоду на її умовах, які були б прийнятними для України”, - сказав Єнс Столтенберг.

Генсек додав, що під час саміту лідери НАТО повторили політику “відкритих дверей” для України.

Як повідомляв "Голос Америки", на відкритті саміту НАТО генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберґ заявляв, що у відповідь на войовничість Росії НАТО зміцнюється й зосереджує більші оборонні потужності на сході Європи.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG