Спеціальні потреби

"16 днів активізму" цього року присвячено боротьбі з насильством проти жінок


Шість жінок на фото, а також ще одна, подали позов проти Дартмутського коледжу у справі протиправної сексуальної поведінки.
Шість жінок на фото, а також ще одна, подали позов проти Дартмутського коледжу у справі протиправної сексуальної поведінки.

Сполучені Штати віддані ідеї гендерної рівності та працюють над тим, щоб запобігати насильству проти жінок і дівчат. Про це говорить державний секретар США Майк Помпео у заяві, опублікованій у п’ятницю:

«Насильство щодо жінок є глобальною проблемою, яка торкається мільйонів людей щороку. Кожна жінка і дівчина заслуговують життя, вільне від насильства. Сполучені Штати віддані ідеї гендерної рівності та запобігання і реагування на всі форми насильства проти жінок та дівчат, від домашнього та сексуального насильства до примусових шлюбів та так званих убивств честі.

Запобігання насильству щодо жінок і дівчат вимагає від усіх нас – урядів, приватного сектору, громадянського суспільства та релігійних організацій – вжити заходів. Щоб допомогти привернути увагу до цього глобального виклику, Сполучені Штати 25 листопада відзначають Міжнародний день боротьби з насильством проти жінок, який супроводжується 16-ма днями активізму проти насильства за ознакою статі.

Сполучені Штати пишаються тим, що вживають заходів з «Закінчення гендерного насильства в світі праці», тема цьогорічних 16-ти днів активізму. Суспільства, які надають жінкам можливість повноцінно брати участь у громадянському та економічному житті, є більш процвітаючими та мирними. Закінчення насильства на робочому місці та поза ним може забезпечити жінкам можливість розкривати свій потенціал як лідерів, підприємців та новаторів.

Сполучені Штати зобов'язуються надавати жінкам та дівчатам підтримку в розвитку робочих навичок, розвивати професійну підготовку та підвищувати кваліфікацію, розвивати підприємницьку діяльність жінок та розширювати доступ до капіталу та ліквідувати гендерну дискримінацію на робочих місцях», - йдеться в заяві.

В Україні гендерні стереотипи і дискримінація негативно впливають на можливості працевлаштування жінок на сході України. 1/2 опитаних вважають, що жінки стикаються з несправедливим ставленням на роботі. Про це свідчить опитування проведене UNDP, дані якого буде оприлюднено в грудні.

Дивіться також: Як волонтери годують бідних у День подяки

Як волонтери годують бідних у День подяки. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:02 0:00

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG