Спеціальні потреби

Паломники обкидали камінням стовпи у долині Міна


Паломники обкидали камінням стовпи у долині Міна
Паломники обкидали камінням стовпи у долині Міна

Мусульманські прочани відбули третій день щорічного паломництва у долині Міна в Саудівський Аравії.

Зодягнуті у білі халати, вони провели цілу ніч в одному з священних місць - долині Муздаліфа - де збирали каміння для ритуального обкидання ними 3 стовпів у Міні, що символізує відмову від диявола.

Цей ритуал проведено після принесення в жертву тварини, що знаменує початок Ід аль-Адха – тобто ісламського «свята жертвоприношення» - пов’язаного з випробуваннями пророка Ібрагіма (біблійного Абрагама), який з любові до Аллаха був готовий принести у жертву свого сина.

У понеділок понад 2 мільйони паломників відвідали священну гору Арафат на якій пророк Мухаммед мав виголосити 14 століть тому свою останню проповідь.

Головний духівник Саудівської Аравії, великий муфтій Абдул Азіз аль-Шейх, закликав у понеділок, під час свого звернення до мусульман, відмовитись від насильства, війн та ворожнечі та підтримувати взаємну доброзичливість.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG