Спеціальні потреби

Все більше американців вважають себе багаторасовими


В дитсадку в місті Мескіт в штаті Техас дітлахи вчаться в двомовному іспансько-англійському класі.
В дитсадку в місті Мескіт в штаті Техас дітлахи вчаться в двомовному іспансько-англійському класі.

Оприлюднені урядом США дані свідчать, що за останні 10 років кількість американців, які ідентифікують свою расову приналежність як «багаторасову» помітно збільшилась.

Бюро перепису населення повідомляє, що кількість американців , які ідентифікують себе як частково білих та частково чорних в період між 2000-м та 2010-м роками зросла до 1,8 мільйонів. Це майже вдвічі більше ніж данні перепису населення США у 2000-му році.

Бюро також повідомляє, що у кожному штаті США частка змішаного населення збільшилась принаймні на 8 відсотків. При цьому найбільше зростання спостерігається у південних штатах таких, як Південна Кароліна, Північна Кароліна, Джорджія та Міссісіпі.

Водночас кількість латиноамериканців, які ідентифікували себе як представників білої раси у 2010-му збільшилась на понад 50 відсотків. Це пов’язано з тим, що Бюро перепису населення тепер визначає латиноамериканців, які етнічну групу, а не расу.

Частка білих у загальній популяції США складає 72 відсотки. Водночас кількість білих не латиноамериканського походження зменшилась з 69-ти відсотків в 2000-му році до 64-ох відсотків в 2010-му.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG